ברוכים הבאים לפריז

ברוכים הבאים לבית הכנסת המרכזי בעיר פריז, בית הכנסת מרהיב ועוצר נשימה ביופיו, בממדיו ומכיל 1800 מקומות ישיבה. ממוקם ברחוב לה ויקטואר מ"ס 44 ברובע התשיעי, ונושא את שם הרחוב בית הכנסת « לה ויקטואר ». שם נוסף לבית הכנסת, « רוטשילד שול » על תרומתו הנדיבה של הברון לבניית בית הכנסת. בית הכנסת המרכזי הינו הגדול ביותר בצרפת.

בבית הכנסת המרכזי מתנהלים כל האירועים המרכזיים של יהדות צרפת כגון, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, יום העצמאות, אירוח נבחרי הרפובליקה הצרפתית . כאשר מגיעים אנשי ממשלה מישראל הם מבקרים ומתקבלים ע"י הקהילה בבית הכנסת, ביקרו בו כל נשיאי וראשי ממשלות ישראל, הרבנים הראשיים לישראל, ואישי ציבור ודת מכל העולם. בית הכנסת והקהילה מונים 1200 משפחות רשומות. בית הכנסת המרכזי משמש כמקום רשמי למושבם של הרב הראשי לצרפת והרב הראשי לפריז.


מומלץ לא להחמיץ את תפילת שבת בבוקר בבית הכנסת, היא מתחילה בכל ימות השנה בשעה תשע וחצי: חזני בית הכנסת עוברים הכשרה מוזיקלית מקצועית בכל ימות השנה, פיתוח קול וקריאת תווים. בכל שבת למעט חודש אוגוסט מלווים את החזן מקהלת בית הכנסת זמרי אופרה במקצועם, ובראשם מנצח המקהלה. נוסח התפילה הינו אשכנזי (אלזאס לורן). בית הכנסת הינו אורתודוקסי לחלוטין, ופתוח לכל יהודי באשר הוא, ולכל אדם שאוהב את עם ישראל.


:זמני התפילות

שחרית: שני- שישי: 7:45 . ראשון וימי שבת בצרפת: 8:30
מנחה: ראשון – חמישי: 18:30 בשעון קיץ. ערבית: בשעון חורף. ( בימי חופש בצרפת לעיתים אין מנין).
ערב שבת: שעון חורף, ערבית וקבלת שבת : 18.30
שבת: תפילת שחרית 9:30 קידוש בסוף התפילה.
מנחה סעודה שלשית וערבית (מוצ’’ש): תלויים בשעת יציאת השבת. באתר (Office).
בסוכות עומדת סוכה רחבת ממדים, לרשות הקהל בכדי לסעוד.
ימי חג : יש להתעדכן בזמני התפילות באתר (Offices). או זמני תשרי (Fêtes de Tichri).


ההיסטוריה של בית הכנסת
משמעות השם « ויקטואר » הינה ניצחון, ומקורו ניצחון המלחמה המוצלח של נפוליאון באטליה, בית הכנסת בנוי על שטח אחוזתו של נפוליאון בו התגורר בשנת 1796 כאשר התחתן עם גוזפין. בשנת 1802 העניק את האחוזה כמתנת נישואין לאחיו לואי (מלך הולנד) ורעייתו הקסרית הורטונז (בתה של גוזפין). באישורו של נפוליאון השלישי שארל לואי (בנם) ומושל מחוז הסן, הברון זורז’-אזן אוסמן, בין השנים 1852 ל-1870 החלה תוכנית בניה מחדש של העיר פאריז, תוכנית זו שינתה את פני רחובותיה של פריז והפכה אותה לעיר בצורתה המוכרת עד היום. הפרויקט הקיף את כל היבטי התכנון העירוני, החל משינוי מרכז העיר ועד לקביעת אופיים והיקפם של המחוזות הסובבים את פריז. במהלכו נהרסו חלקים ישנים של העיר, שדרות ורחובות חדשים נבנו תחתיהם , וכן הוחלט על בניית בית הכנסת ברובע התשיעי מכיוון שיהודים רבים התגוררו באזור (בתקופה זו מתגוררים עשרים אלף יהודים בפריז). יש להזכיר שהיהודים מורשים לגור בתוך העיר רק לאחר המהפכה הצרפתית, ביולי 1806 מכנס נפוליאון בפריז את מנהיגי היהודים על מנת להטיל עליהם לגבש הלכה דתית שתאפשר להולכים בעקבותיה ל »תאם את אמונתם עם חובותיהם כצרפתים ». כדי להפוך את החלטות האספה, שנענתה לרצונותיו של נפוליאון, לסמכותית יותר, הודיע נציג נפוליאון לאספה שבאוקטובר תכונס אספה מצומצמת וחשובה יותר, שתיקרא « סנהדרין », בה ישתתפו 71 נכבדים, כמניין החברים בסנהדרין ההיסטורית, בראש ה »סנהדרין » נבחר לעמוד הרב דוד זינצהיימר, פוסק הלכות נחשב. ב 1808, כהמשך לאותה מגמה שהתחיל בה נפוליאון, הוקם הקונסיסטואר, ההתאגדויות המחוזיות של היהודים ובראש צרפת הועמד רב ראשי.

בניית
בית הכנסת החלה בשנת 1867 ע »י עריית פריז ובעזרתם האדיבה של משפחת רוטשילד, אדריכל בית הכנסת אלפרד פיליבר אלדרוף (בנה את בניין עריית פריז ובית הכנסת בעיר ורסאי) השתמש במוטבים רומאים הנקרים בצורת העמודים וכן קישוטים בסגנון ביזנטי. הוויטרז’ים מרהיבים ביופיים מספרים את סיפורי התנ »ך, עשרת קשתות הענק (חמש בכל צד) נושאות בראשן את דברות קל’ חקוקות, היכל ספרי התורה אינו ארון, אלה חדר קודשי קודשים נישא לגובה ונראה מכל מקומות בית הכנסת. סיום הבניין וחנוכת הבית נעשתה בשנת 1874.

בזמן מלחמת
העולם השנייה בית הכנסת ניזוק ע »י גופים אנטי יהודים בשנת 1941, הם פוצצו את שלשת דלתות הכניסה הגדולות והמסיביות, ושרפו את כל ספרי התורה שבהיכל, ב-16 ביולי 1942 רוכזו כשנים-עשר אלף מיהודי פריז – כ-7,000 מתוכם נדחסו לאצטדיון מרוצי האופניים ול דיבר (Vel D`Hiver). לאחר מכן, הם הובלו בקרונות בקר למחנה הריכוז דראנסי. ב-22 ביוני 1942 יצאו אלף היהודים הראשונים מדראנסי למזרח להשמדה. בסך-הכל, בשנת 1942 נשלחו כ-42 אלף מיהודי צרפת למחנות ההשמדה במזרח‏‏. בית הכנסת היה פעיל עד ראש השנה 1943 בו המתינו מחוץ לבית הכנסת הצוררים הנאצים ומשתפי הפעולה המשטרה הצרפתית. הצוררים לא השחיתו את פנים בית הכנסת, הוא נשמר מכיוון שנחשב לרכוש עריית פריז ושימש כמחסן לאספקת מזון לצבא.

בית הכנסת שופץ ונחנך מחדש בשנת
1967.

Friday night dinner in Paris


בית הכנסת הגדול של צרפת, "לה וויקטואר", יפתח את שעריו בכל שישי בערב החל מה-21/11/14 לסעודת ליל שבת חגיגית.
פתוח לכל )צעירים, תיירים, משפחות...( ללא הבדלי גיל או רמה דתית. נצלו את הרגע המיוחד הזה בשבוע לחוויה מרוממת של ארוחה טובה באווירה משפחתית.

-המחיר הקבוע הוא
30€. הרישום יסתיים ברביעי בצהרים.

-
מספר ההרשמות מוגבל ל-40

-קבלת שבת ותפילת ערבית ב-18:30, בהשתתפות הרב משה סבג ונשיא הקהילה ז'ק קאנט.
מיד אחר כך קידוש וסעודת שבת )כשר בי"ד פריז).

הרישום בלינק-

You must sign up on this link:

http://www.tiny.cc/chabbat

לפרטים
shabbatvictoire@gmail.com
infos@lavictoire.org
Synagogue de la Victoire
44, rue de la Victoire
75009 Paris




בתי מלון בקרבת בית הכנסת

Capture d’écran 2018-01-02 à 16.18.07


מקוה טהרה לנשים
: כתובת
176 rue du Temple
75003 Paris

: מספר טלפון
+33 1 42 71 89 28

אין עירוב בפאריז לכן אסור להוציא מרשות לרשות

להתראות בקרוב